”Undgå de her typiske ting, så du ikke ødelægger dine smykker”

Vi giver dig her fem tips til, hvordan du bedst passer på dine smykker

Rengøringsmidler, bodylotion, hårlak og parfume. Hverdagen er fyldt med ting, der ødelægger dine smykker. Hvis ikke man plejer sine smykker, bliver smykkerne med tiden grimme og mister både klarhed og glans.

Faktisk tager det blot to minutter at få smykker til at glitre og glimte som nye - Alligevel er der mange, der slet ikke er klar over, at smykker kræver præcis den samme hverdagspleje, som når man eksempelvis skal give lædersko læderfedt. Det gælder også daglig kontakt med creme, kropsolier og parfume på huden, der afsætter skidt og fedt på smykkerne. Og så kan især rengøringsmidler virkelig slide på smykker. 

Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilket smykke man har, og hvordan det bedst bliver plejet. Uden pleje bliver guld mat, mens sølv simpelthen korroderer og går i stykker. Vi fører en række udvalgte plejeprodukter fra Hagerty i vores forretninger, der er perfekte til formålet.

Vi giver dig her vores bedste råd til, hvordan du bedst plejer dine smykker:

  • Brug specielt udviklede kvalitetsplejeprodukter fra Hagerty til at rengøre dine smykker
  • Undgå alle former for slag på smykkerne
  • Hold dine smykker væk fra kontakt med neglelaksfjerner, parfume, sæbe, rengøringsmidler og hårspray
  • Brug ikke dine smykker, når du bader eller svømmer. Tag dine ringe af, når du vasker hænder og gør rent
  • Tag også dine smykker af, når du dyrker sport, soler og sover

 

Tillykke med dit nye smykke

Når du køber et smykke i Müllers Guldsmedje, håber vi at du vil passe godt på det i mange år og måske endda give det videre til næste generation. God smykkepleje er derfor en naturlig ting og det medvirker til at dine smykker holder længere, bevarer deres glans og forhindrer eller udskyder en evt. fremtidig reparation eller renovering.

Alle smykker skal anvendes med omhu for deres udformning, ædelstene og lignende og skånes fra stød, slag eller lign. Det betyder at spinkle, hule og overfladebehandlede smykker samt smykker med sarte materialer som f.eks. emalje, læder eller silke skal behandles nænsomt. Så har dit smykke længst mulig levetid. 

Overfladebehandlinger, som f.eks. rhodinering, oxydering og forgyldning slides ved dagligt brug og der gives ingen garanti for holdbarheden af denne, da dette er individuelt. Alle sten, ja selv en diamant kan gå i stykker, derfor skal smykker med indfattede sten renses jævnligt og tjekkes årligt hos guldsmeden.

Smykker bør heller ikke udsættes for f.eks. parfume, andre kemikalier, badning, sportsaktiviteter, fysisk arbejde, madlavning eller bæres, når du sover. Skader på f.eks. emaljesmykker kan desværre ikke repareres. 
Garantien på ure dækker produktionsfejl, men skader som brugeren selv har forårsaget på lænke, rem og glas dækkes ikke under garantien.  

Vores anbefaling

Det er en god idé at tage smykker af om aftenen inden du går i seng. Det er også en god idé at tage dem af ved fx madlavning, hus- eller havearbejde og i forbindelse med sportsaktiviteter. Smykker bør bruges med omtanke og skal ikke i direkte kontakt med fx værktøj, haveredskaber eller andre hårde overflade, der kan forårsage skade eller slitage på dine smykker. Smykker bør opbevares separat i smykkeæsken eller i et smykkeskrin, når du ikke bruger dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Giv dine smykker den bedste pleje med Hagerty smykkepleje

Hagerty’s produkter er perfekte til rengøring, fornyelse og genskabelse af dine værdifulde smykker og perler. Til daglig rens og pleje anbefaler vi dig at bruge Hagerty smykkepleje uden slibemiddel. Dog ikke til f.eks. oxyderede smykker eller smykker med uindfattede sten eller perler. Det er et nænsomt smykkeplejeprodukt uden slibemiddel og du kan købe det hos Müllers Guldsmede fra kun 149,-. 

Hvert eneste produkt er unikt og specielt udviklet til hver sit formål, som f.eks. at rengøre smykker for snavs og genskabe smykkernes glans. Med Hagertys produkter kan du selv rense alle dine guld- og sølvsmykker. Hos Müllers Guldsmedje bruger vi selv Hagerty og giver dig selvfølgelig gratis vejledning om brugen af produkterne med i købet. Produkter fås fra 149,-. Vores favorit er Silver and Gold cloth til 149,- kr., der med tålmodighed og knofedt får de gamle smykkers glans frem igen. 

Pas på dine smykker… få et eftersyn hos guldsmeden

Har du smykker med f.eks. brillanter, ædelstene eller perler er du altid velkommen ind og få guldsmeden til at tjekke dine smykker. Det kan være svært at se for et ikke trænet øje, om smykkerne har været udsat for slag eller slitage, og det kan medføre at sten eller perler sidder løst - og derved tabes. 

Vær opmærksom på at din ring er mere udsat end andre smykker. Vores hænder er i kontakt med mange ting i løbet af en dag og en ring er derfor ekstra udsat for slitage. Om din ring er blank, silkemat eller har en ru overflade, vil ringen med tiden bliver mere glat og overfladen slides. Det samme vil ske med en rhodinering, forgyldning eller oxidering - alt afhængig af, hvor ofte et smykke bliver brugt. Det er overfladen, der ved daglig brug slides, i fordybninger er overfladebehandlingen bedre beskyttet, men på glatte overflader slides den med tiden helt væk. Vi kan altid rhodinere, forgylde og oxidere dine smykker op igen, så de bliver som nye. 

Smukke brillanter, ædelstene og perler

Tænk engang at vores natur har skabt så smukke og eftertragtede vidundere. De er skabt af naturen, findes i alle slags kvaliteter og farver og har variationer og urenheder hver især. Det må ikke betragtes som en fejl, det er et karaktertræk, der gør hver ædelsten eller perle unik, lige præcis som os mennesker. Brillanter er det hårdeste vi har, men kan få ridser eller knuses, hvis de ikke behandles med omhu.

Farvede ædelstene og perler er sarte og har ikke samme hårdhed. De kan f.eks. miste deres glans, hvis de udsættes for parfume eller anden kemi. Har du et smykke med ædelstene, bør det renses med en blød tandbørste eller lunkent vand. Og alle smykker med brillanter, ædelstene og perler bør jævnligt efterses hos guldsmeden.